Möt fotografen Magnus Egger
Från hobby till yrke.

Magnus Egger

Född 1982 i Göteborg
Magnus är en aktiv porträttfotograf med fin känsla för bilder inom fashion och beauty.
Studion ligger i Vasastan i Göteborg, lokalen delar han med företaget Makeupstudion.
Bland uppdragen hittar man modellagenturer, e-handel och olika porträttuppdrag för såväl bröllop, artister och företagare.

Här får du möta Magnus i en kort intervju om och kring hans arbete som fotograf.

Magnus EggerBild: Självporträtt, Magnus Egger


Kan du beskriva din relation till fotografi och hur det kom sig att du började arbeta som fotograf?

-Det hela är verkligen en enkel resa från intresse till yrke. Under en del av mitt liv jag jobbade i butik och tränade väldigt mycket, åren flöt på och mitt intresse för foto fick mer och mer tid. Butiksjobbet blev ointressant och jag började se mig omkring efter andra utmaningar. En vän frågade varför jag inte började ta betalt för mina bilder. Efter det följde en rätt snabb övergång, och bara några månader senare så satt jag med studio i Vasastan, Göteborg.

Vad är din största drivkraft?
-Människor, jag älskar människor, alla möjliga! Att träffa, prata och dela åsikter med, kameran blir en naturlig väg till det.

Vad anser du definierar en bra bild?
-Fråga dig istället: Vad får dig att inte sluta titta på en bild? Vad får dig att fundera på en bild? Vad får dig att läsa en bild? Någonstans där ligger svaret för mig. Det finns lika många svar på denna frågan, som det finns människor på planeten.

Hur skulle du beskriva det perfekta fotouppdraget?
-Själva uppdraget är bara ett uppdrag. Det kan vara att fota en kruka, en vacker modell, en glad bebis eller en förstagångsentreprenör. Det är egentligen sak samma, jag tänker bara ljus ljus ljus, vinklar vinklar vinklar. Men det är leveransen som gör uppdraget, att veta att man levererar det kunden vill ha och överträffa förväntningar.

Vilken idag verksam fotograf skulle du vilja möta om du fick möjlighet? Och vad skulle du i så fall fråga henne/honom?
-Oj, måste erkänna att jag har urdålig koll på fotografer. Men Clayton Austin verkar han en sund inställning, honom skulle jag gärna träffa över en kopp kaffe och filosofera om livet.
Honom skulle jag nog fråga: Hur vill du ha ditt kaffe? Varför? .. och sedan fortsätta samtalet därifrån.

Blir du nyfiken på Magnus och hans arbete så hittar du mer info här:
www.magnusegger.se