Äntligen 2013!

Nu börjar mitt nya liv!
Hur många har hört den repliken den gångna veckan? Ja, jag sa det själv vid ett svagt tillfälle runt tolvslaget. Men faktum är att det verkligen är stora förändringar som väntar mig 2013. Med tanke på att jag är lite dålig på att lägga upp nya saker på bloggen så kanske jag borde börja i rätt ände och summera 2012.

Det gångna året har även det inneburit mycket nytt med nya kunder, nya utmaningar som jag inte väntat mig mm mm. 2012 var det första hela året i den nya studion (där vi flyttade in slutet av 2011) som jag nu tillsammans med min polare Håkan har bott in ganska ordentligt. Efter den mörka vintern som inleder varje år så fick jag en välbehövlig semester/arbete i Nepal och Thailand som inledde våren 2012 och frambringade både nostalgi och nytändning för mitt tidigare dokumentära intresse. Något som har följt mig i mitt arbete under året då jag både hittat nya uppdrag inom det redaktionella och börjat fila på ett eget lite mer omfattande projekt av dokumentär karaktär som jag snart skall berätta mer om. Under årets sista månader har vi (jag och Håkan) även fått glädjen att välkomna två nya stjärnor i vårt lilla entrepenörs-kollektiv vilket bidrar till ännu mer utveckling, nätverkande och samarbeten på ett spännande och kul vis. Mitt parallella arbete på Fotoskolan Jönköping har fortsatt på samma vis som tidigare och från höstterminen flyttade vi in i nya lokaler mitt i Jönköping med allt vad det innebär.  Fotoskolan är och kommer att fortsätta vara en stor del av mitt engagemang eftersom min vilja att möta,  inspirera och utveckla andra människor är en av mina starka drivkrafter.

Jag kan konstaterar att möten med människor är något jag alltid kommer tillbaka till som någon slags drivmedel för min fortsatta överlevnad vare sig jag är på resande fot, jobbar med reklambilder eller bara visionerar för nya projekt… jag använder kameran som ursäkt för att komma nära och möta nya människor. Jag har verkligen världens bästa jobb och man kan ju fråga sig varför inte fler blir fotografer när det är ett så underbart yrke?!

Här följer några utvalda inslag från förra årets uppdrag…

Ett av årets starkaste möten var med Helena Andersson för Magasinet Auris.

Vackra landslagssimmerkan Martina Granström, en porträttering för svenska simförbundets magasin.

Ett av höstens stora arbeten som blev något av en ny utmaning var
Musikvideoproduktionen för artisten Henna Lacabanne.

Äntligen 2013!
Ja, inte var 2012 på något sätt ett dåligt år, nej tvärtom! Jag känner däremot att detta året kommer bli minst lika bra om inte bättre och det ligger mycket spännande saker och väntar runt hörnet. Jag ser fram emot mars månad då jag kommer att göra min första utställning på många år där jag får gå loss med mina konstnärliga tankar kring fotografi igen.

Under året kommer jag äntligen sjösätta förra årets stora processarbete, projektet jag nämnde tidigare nämligen ett nytt magasin. Ja, jag ska bli magasinmakare eller chefredaktör, kalla det vad man vill det är i vilket fall som helst otroligt spännande och utmanande på samma gång. Jag har fotograferat ett otaligt bilder åt olika magasin genom åren och även tidigare jobbat som bildredaktör, men att skapa en egen produkt och driva hela projektet är något helt annat och det känns så kul! Magasinet som är tänkt att kommer ut till hösten fokuserar just på det tidigare nämnda mötet med människor och deras berättelser. Vanliga människor som du och jag, misslyckade, framgångsrika, kända och okända har vi alla något att berätta. Vill du veta mer om detta så hör av dig, inte minst om du har eller vet om någon som har en intressant story. Mer om magasinet kommer annars synas under året så håll utkik.

Dags att hugga i och börja njuta av det nya året… vi ses!

/Carl-Robert